.

Коментар на водещия: Разделени заедно

През седмицата стана ясно, че финансовите задължения на главното мюфтийство в България няма да бъдат опрощавани, а разсрочени

През седмицата стана ясно, че все пак финансовите задължения на главното мюфтийство в България няма да бъдат опрощавани, а разсрочени.

Докато течеше дискусията в обществото, през цялото време си мислех, че това действие на управляващите ще прокара поредната разделителна линия между хората. Освен ненужно, това е и доста странно с оглед на времето, в което се случва. Два месеца преди изборите, политиците събудиха тема, която пали стари страсти с нова сила.

Общественият натиск доведе до решение, което е единственото логично – ако всички сме равни пред Бога, трябва да сме равни и пред закона.

Като цяло, модерните политически кампании повече от всякога се основават на древния принцип – разделяй и владей, насаждай крайности и буди ненавист, печели гласове, противопоставяй. Има политици в Европа, чийто възход се основава изцяло на противопоставянето на Изтока срещу Запада.

Целия коментар на водещия Светослав Иванов вижте във видеото.