Какви са амбициите на "Продължаваме промяната" на Асен Василев и Кирил Петков?

Двамата гостуват на Светослав Иванов в "120 минути"

„Амбицията, която имаме е в следващото Народно събрание да има 121 човека, с които да работим, така че в следващия парламент да не видим това, което видяхме в миналия, а да има стъпка напред“. 

Това заявиха ексклузивно в „120 минути“ създателите на новия политически проект „Продължаваме промяната“ – бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.  

По думите му целта им е да има нулева корупция и спиране на кражбите. 

„Ако има смислен план, най-разнообразни хора могат да се обединят и да го подкрепят. Видях го с бюджета, мина актуализацията без депутат от служебния кабинет. Истината е, че от почти всички политически сили на бюджетна комисия имаше конструктивни предложения“, допълни Василев. 

Търси се... партия / Търси (ли) се месия 

Двамата обясниха, че до момента са разговаряли със седем малки партии, които да бъдат мандатоносител на проекта им. Имат две условия – да не искат пари и да нямат предложения за листите. 

Относно кандидатите за депутати от техния проект, те трябва да отговарят на следните критерии:

 
  • Да подпишат договор за почтеност (да покажат финансовия си баланс);
  • Да има добра кариера извън политиката;
  • Името му да не е замесено в скандали;
  • Да не е бил в повече от една партия; 

Петков увери, че всички кандидати ще бъдат щателно проверени.

„Когато предложението е такова: „Повярвайте ни, подкрепете ни, видяхте какво можем. Бъдете част от промяната“. Има много партии, които казват: „Не, не – това не е за нас“. Но има няколко партии, които казаха: „Ами, да, ние сме готови да сме част от промяната“, обясни Петков. 

Относно срещата с лидера на „Екогласност“ Емил Георгиев, Петков заяви: „Моят баща едно време беше част от „Екогласност“. Той беше от хората, които правеха живите вериги около Народното събрание. В моята глава брандът „Екогласност“ беше бранд на промяната“ и когато мой приятел каза: „Срещни се с тях“, аз се сетих за баща ми“.

Те обясниха, че до дни ще стане ясно името на партията мандатоносител, като отбелязаха, че това не е ПП МИР.

Очаквайте подробности!