Ще подкрепи ли "Демократична България" правителство на ГЕРБ?

Гост в "Лице в лице" е Атанас Атанасов от "Демократична България"

„Няма да подкрепим проектокабинета на Даниел Митов“. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов по повод заявеното намерение на Митов да покани първо на разговори именно ДБ.

„Ние през цялата кампания обяснявахме с аргументи защо трябва да си отиде това правителство и тази власт. Няма основание да водим разговори. Не е вярно, че идеологически сме най-близки, защото идеологията на ГЕРБ е корупцията, нагласените обществени поръчки, онези чекмеджета с кюлчетата. Така че нямаме нищо общо с тяхната идеология и няма никакво основание да водим разговори“, уточни Атанасов.

Според него е напълно ясно, че правителството, предложено от Бойко Борисов, няма да получи нужната подкрепа и на ход ще е следващата политическа сила в парламента – „Има такъв народ“.

На въпроса какво очаква от партията на Слави Трифонов той обясни, че досега „Демократична България“ не е водила никакви разговори с техни представители.

На упрека на лидера на БСП Корнелия Нинова, че новите партии не са подкрепили предложеният то левицата мораториум върху сделките и смяна на бордовете от отиващото си правителство съпредседателят на ДБ отговори: „Дяволът е в детайлите“. Той обясни, че Нинова е опитала да прокара предложението заедно с комисията за ревизия на управлението Борисов и после не е внесла отделна точка, както е обещала.