Търси се: Марта Петкова (1 част)

Вижте първа част от гостуването ѝ във видеото

На сцената на "Търси се" днес ще се потопим в света на най-изящното, нежно и велико изкуство, свързано с танца - балета. Под светлините на нашите прожектори ще бъде най-известната, талантлива и красива балерина на България, която продължава да ни радва с невероятните си роли на сцената.

Тя е дъщеря на обичания певец на групата "Трамвай номер 5" - Петко Петков. Въпреки гените обаче, избира пътя на танца и завършва Хореографското училище в София. Още на 15 години започва да печели едни от най-престижните конкурси за млади балерини у нас и по света. 

Преди 18 години става прима балерина на Софийската опера и балет, където работи и до днес. Танцувала е едни от най-известните роли в култови постановки. Качва се и на сцената на най-престижните балетни театри по света, но въпреки много покани да работи в чужбина, тя никога не приема нито една от тях. 

Тя е явление в световния балет. Нежна, красива и усмихната, в живота се радва на своята 12-годишна дъщеря Борислава и вече дълги години споделя любовта с колегата си от балета Трифон Митев. Приятно ни е да поканим при нас Марта Петкова.