"По света с Натали Трифонова": Най-страховитите паркове и фестивали за Хелоуин

Вижте как прекарват страхотия празник по света

В увеселителен парк "Дънджън" ще се запознаете с най-ужасяващите събития в британската история и с герои като Суини Тод, Джак Изкормвача и Кървавата Мери. Специалните ефекти, експонати и възстановчици определено ще ви накарат да настръхнете.

Призрачна обиколка из единбургските тунели е нашето второ предложение. Ако сте достатъчно смели, може да се впуснете в търсене на Ани, призракът от приюта "Мери Кингс", ако не ви достига смелост отидете на фестивала на огъня. Танцьори и акробати ще ви забавляват с изпълненията си цяла вечер.

За да следваме традицията на Хелоуин, трябва да се върнем към нейното начало. А за мнозина не е известен фактът, че "Денят на вси светии" всъщност тръгва от Ирландия. Празникът е бил свързан с честването на келтската нова година и с поверието, че на този ден вратите между нашия свят и този на духовете се отварят. Днес в Ирландия се провежда един от най-големите Хелоуин фестивали, работилници, страшни филми на открито, огньове, обиколки из къщи на духове, паради и фойерверки.

Последни