Проф. Янаки Стоилов: Излизането от парламентарната група или напускането на партията е крайна стъпка

Която изисква тази дистанция да бъде ясно установена, допълни той

Последните месеци бяха турболентни за БСП. Корнелия Нинова спечели убедително първите преки избори за лидер на партията, но това не успокои левицата. Шестима депутата обявиха, че напускан парламентарната група на БСП, а петима от тях хвърлиха и партийните си книжки. Корнелия Нинова пък поиска отцепниците на напуснат не само парламентарната група, но и Народното събрание.

Гост в предаването "Тази събота и неделя" е проф. Янаки Стоилов.

"В годините е имало случаи, в които аз съм напускал ръководството на партията или това на парламентарната група, ако позицията ми съществено се разминава с това, което поддържам, и с хората, с които работя. Но излизането от парламентарната група или напускането на партията е крайна стъпка, която изисква тази дистанция да бъде ясно установена", коментира той.

"Във всички партии напоследък, включително и в БСП, има един друг проблем. Партиите, като че ли са по-скоро ситуативни, те по-скоро могат да бъдат обвинявани дали имат ясно изразен политически профил, а не толкова дали са отчетливо десни и леви", смята проф. Стоилов.

Вижте във видеото целия разговор с проф. Янаки Стоилов.

Последни