След коледната треска: Как може да върнем купената стока?

Според данните най-честите проблеми при онлайн пазаруването са забавена доставка, не са възстановени пари или сгрешена поръчка

Празниците минаха и почти всеки от нас е получил или подарил подарък, който иска да замени или върне.

Управители на магазини в един от големите търговски центрове в София заявиха, че е имало леко завишаване в исканията на клиенти да заменят или върнат покупка.

Това е право на нашите клиенти да се чувстват спокойни. Всеки наш клиент има право да върне стока в рамките на две седмици след закупуването с представяне на касова бележка, като единственото условие е стоката да не е употребявана. В случаите на рекламация, когато има производствен дефект, гаранцията е два месеца“, твърди управителят Галя Илиева.

Главен юрисконсулт към Комисията за защита на потребителите Ерджан Ахмед обясни, че на българския пазар се налага практиката за замяна или връщане от международни компании.

За „Тази събота“ председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов обясни, че около коледните и новогодишните празници са постъпили близо 450 броя жалби и оплаквания от потребители.

Освен това Маргаритов обясни, че гражданите често се свързват с комисията за консултации.

Сред най-проблемните стоки, както и обикновено, Маргаритов посочи телекомуникационните устройства, облеклото и детските играчки.

 

Последни