Васил Михайлов за голямата сцена на театъра и живота

Големият актьор е посветил 58 години от кариерата си на театър "Българска армия", който тази година отпразнува 70 години от основаването си

Гост в студиото на "Тази събота и неделя" е една истинска легенда на българското кино и театър - Васил Михайлов. Изиграл е Стамболов, Стамболийски, Ричард III, Дантон, Крум, Кубрат, Сократ, папи, патриарси и командири. Посветил е 58 години от кариерата си на театър "Българска армия", който тази година отпразнува 70 години от основаването си.

Една от най-хубавите му роли, незабравима за големия екран, е тази на Хан Кубрат. На въпроса "Как мислите - какво би казал той за съвременна България?", той отговори: "Той го е казал още тогава - снопът. Но много малко хора го помним това нещо".

Тази година се навършват 40 години от първата серия на "Капитан Петко войвода". На въпроса има ли още хора, които да го наричат "капитане" той отговори: "Да! Повече около морето ми викат "капитане", в другата част на България ми викат "войводо". Винаги ме стопля това "капитане".

Вижте във видеото целия разговор.