.

Веселин Маринов: Единствено в Полски Тръмбеш се чувствам у дома си

Елица Кънчева разговаря с певеца за родния дом, за мириса на лимоните, за първа му любов и за огорчението му от премиера Борисов, който каза „Омръзна ми Веселин Маринов да ни пее по концертите”

Казва, че единствено там се чувства у дома си. Когато е в Полски Тръмбеш, чувството е неповторимо и несравнимо с нищо друго.

От повече от година не се е връщал в родната си къща, след като баща му умира, а майка му е преместена в София за лечение.

И когато влиза в двора, Веселин Маринов едва сдържа емоциите си.

„Страх ме е вече да дойда в къщата. Тук са всички онези неща, които ви казах преди малко, имам някакъв панически страх, че ще наруша тази красота, която е в мислите ми. Аз доскоро си мислех, че съм абониран за майка и татко, че те ще са винаги. Че тя винаги е там, ще свети онзи прозорец и в късните нощи тя ще ме чака с гозбите, покрити с вестник. Отиват си. Както баща ми. Този двор опустял, бурени…", разказа Маринов в ефира на „Тази събота”.

Категоричен е, че никога няма да продаде къщата от детството си.

Последните месеци името на певеца често се споменаваше и покрай политическите събития, в които приятелството му с Цветан Цветанов беше намесено.

„Спортът ни събра и до ден днешен няма кое да ни раздели. Цветан Цветанов премина през един труден период от своя живот, който аз приемам като един огромен опит. Насъбрал огромно количество любов от толкова много хора със своята честност и борба към справедливост. Спортът, който ни събра, беше кросът. Всяка сутрин тичаме. И той тича, и аз тичам и така се засякохме в парка. „Здрасти-Здрасти”.  Но самото ни запознанство беше още, когато той беше заместник-кмет в София и един мой проблем в зала 1, който трябваше да реши неговият ресор ни запозна и оттогава вече почти 20 години."