"Фотографите": Вихрен Георгиев

Лицата на София през обектива на стрийт фотографа

Той е автор на един от най-популярните проекти в социалните мрежи - "People of Sofia". Вече има 1 издадена книга с фотоисториите си от улицата - "Хората на София", а до броени дни ще издаде и втора с "Жените на София".

Вихрен Георгиев изминава дълъг път, докато успее да превърне страстта си в основно занимание. Неговите родители са от Русе, но в далечните години на неговото раждане, той идва на белия свят незаконно. Любовта на майка му и баща му е извънбрачна. Някога това не било позволено, затова майка му е изпратена с влак от Русе до Бургас, за да роди в морския град. Така той почти цял живот живее, без да познава баща си.

Вижда го за първи път на първата му фотографска изложба. Така желаната първа изложба, също като баща му идва малко по-късно в живота му.

Вихрен разказва, че дълги години живее трудно. Мести се в София. В началото столичният живот е труден за него. Започва да снима, но това не му носи доходи. Затова отваря малко магазинче за плод и зеленчук. Не след дълго той успява да се завърне отново към фотографията. Така през 2013 г. създава "Фейсбук" страницата "Хората на София", в която споделя всичко, което го е вдъхновило и трогнало през обектива му.