Болт стартира сезона с победа в щафета

Болт стартира сезона с победа в щафета

Реклама

Тройният олимпийски шампион Юсеин Болт стартира сезона с победа в щафетата на 4х100 метра по време на класическия лекоатлетически турнир в Кенсингтън, Ямайка. Болт, Форсайт, Блейк и Кимари финишираха с върхово време за годината - 37. 82 сек., като изпревари с близо 10 метра щафетата на бившия рекордьор на 100 м. Асафа Пауъл. Болт не стартира в спринта на 100 метра, който спечели съотборникът му Блейк с време 9.90 сек.

В Южна Африка Оскар Писториус се завърна на пистата с 7-о време на 400 м в държавния шампионат. Състезателят с ампутирани крайници финишира за 47.28 сек. победител стана Лебоганг Моенг с време 45.47 сек.

Миналия месец в Претория Писториус покри норматив за ОИ, като преди 30 юни трябва да повтори постижението си за да спечели квота.

Участието на Кастър Семеня в националния отбор на Южна Африка на игрите в Лондон също е под въпрос. Независимо от успеха в държавното първенство на 800 метра с време 2. 02. 68 мин., тя все още е далеч с близо 3 сек. от квалификационния норматив. Новият треньор на 21-годишната бившата световна шампионка е легендата в бягането Мария Мутола.