Работят ли правилата и наказанията в отношенията с децата?

Вторият епизод ще е с участието на баскетболния треньор и баща на две деца – Тити Папазов

Реклама

Вторият епизод на предаването “Такъв е животът – Работилница за родители” е с участието на баскетболния треньор и баща на две деца – Тити Папазов. На срещата с родители, психолози и педагози в Ямболското село Ясен, той ще си припомни какво щуро дете е бил и ще разкаже как се справя с възпитанието и грижите за двете си момчета.

Родителите на три дъщери - Мирослава и Ерол, които също участват в работилницата, организирана от УНИЦЕФ в родното им село, се питат как да постъпят, когато детето веднъж е било наказано за пакост, която е направило, но въпреки това я прави пак. Те ще поговорят с Тити Папазов за притесненията, които имат относно съобщаването на най-голямото им дете, че е от друг баща. От своя страна, Тити също признава, че все още не е готов да обясни на малкия си син, че е осиновен.

Деси и Румен от Плевен се разделят за първи път, откакто тя е бременна. Лекарите не разрешават на Деси да пътува, заради проблеми с бебето, а таткото и дъщеря им Дорина заминават на гости при баба и дядо. Там момичето се чувства като принцеса, но това не важи при спазването на правилата и порядките у дома. Как прекалената обич на баба и дядо може да повлияе на възпитанието на едно дете е сред темите, които се обсъждат в работилницата.

Младата майка Криси от с. Роза се колебае между това дали да слуша какво я съветват бабите и какво й препоръчват лекарите при грижите за бебето Станислава. Тя все още практикува старите традиции като къпане с едра сол и кожата на детето е силно възпалена. Как родителите променят порядките при възпитанието и отглеждането на децата си, ще ви разкажем във втория епизод от новия сезон на документалната поредица.

Гледайте „Такъв е животът – Работилница за родители” на 13 януари, неделя от 15.00 ч. по bTV.