Клин с коченово зеле (листа от цвекло) и ориз
08 Октомври 2022
Необходими продукти за средна тава:
Замесва се тесто за две кори:
Брашно - 4 с.л.,
сол - щипка,
2 капки оцет,
олио – 1 ч.л.
малко вода да стане за точене.
Плънка:
1ч.ч. ориз;
Коченово зеле;
2-3 яйца;
Урда /извара/;
сол;
масло;
Начин на приготвяне:
Оризът се задушава. Зелето се попарва във вода, за да омекне. Смесват се и се прибавят яйцата, урдата и сол на вкус. В намазнена тава слагаме едната кора, ръсим плънката и отгоре слагаме другата кора. Печем от едната страна, обръщаме, печем и от другата страна. Готовият клин мажем с масло.