Реклама

„Орелът: Криминална одисея“ (The Eagle: A Crime Odyssey) е поредният премиерен хит с награда „Еми“, който стартира в ефира на bTV Action. Вълнуващата поредица от меката на криминално-политическите серийни трилъри – Дания – стартира на 26 декември (понеделник) и ще се излъчва с епизоди всяка делнична вечер от 20:00 ч.

Заглавието на сериала идва от името на главния герой – полицай Халгрим Орн с прякор „Орелът“. Наполовина исландец, наполовина датчанин, той е вербуван да оглави международно звено за криминални разследвания като водещ следовател.

Щом постъпва на новата си длъжност, Халгрим се заема със задачата да събере малък разследващ екип, като подбира водещи експерти в различни области. Случаите, които звеното поема, се разпростират и отвъд границите на Дания, като стигат до Норвегия, Швеция, Германия и Русия.

Екипът разследва както криминални банди, така и високопоставени лица, включително и бивши служители на руското КГБ, политици и др., като основната цел е да бъдат предотвратени потенциални терористични заплахи и международни измами.

„Орелът: Криминална одисея“ се увенчава с международен успех моментално след премиерата си в Дания и е носител на награда „Еми“ за най-добър неамерикански драматичен сериал. Криминалето е заснето в различни части на Северна Европа – Берлин, Копенхаген, Стокхолм, Осло и др.

Главният трак в сериала е озаглавен „Прошка“ и е композиран от Джейкъб Грот с текст и вокали на съпругата му Мишен. Грот е един от най-известните композитори, чиито мелодии звучат в редица популярни датски филми и сериали.

Не пропускайте началото на датския криминален трилър „Орелът: Криминална одисея“ – от 26 декември (понеделник), всеки делник от 20:00 ч. само по bTV Action!

Последни

Реклама