"Код: Криминално" и "Хрътките" отново тръгват по горещи следи

Двете предавания се завръщат в ефира на bTV Action на 21 и 22 септември

Реклама

Един час криминални новини и разследвания от най-добрите журналисти в България! Това могат да очакват зрителите на bTV Action и на предаването "Код: Криминално”, което се завръща в ефира на 21 септември. Този сезон то ще се излъчва всеки петък от 20 ч. с водещ Мая Костадинова. В първото за сезона предаване ще видите защо упояват възрастни хора и избиват селскостопански животни по родните села, докъде стига битовата престъпност и защо осъденият за самоотбрана Йордан Опиц раздели българското общество на две?

Третият сезон на "Хрътките” стартира на 22 септември. Репортерите Десислава Ризова, Теодора Трифонова, Александра Кръстева, Сергей Тодоров и Ивайло Везенкова и водещата Валентина Войкова  в момента работят под прикритие, за да предложат на зрителите нови разследвания, провокации и реални истории. В настоящия сезон те не просто ще разследват, но и ще се изправят в студиото пред зрителите, за да разказват за кухнята на разследванията си.  В предаването ще има и нова рубрика -  „Глутница кучета”, която ще вади „на светло” сърдитите млади хора, на които естественото място е мрежата. Водещ на рубриката ще бъде Десислава Ризова. Всяка събота тя ще разговаря с автора на най-интересното и предизвикало най-много коментар в интернет мнение на блогър.

В неделя Ивайло Везенков ще продължи да провокира със социални експерименти – формат, който именно "Хрътките” наложи у нас. Започналата във втория сезон на предаването рубрика "Талантливите млади” ще има ново развитие – всяка неделя ще показва историята на една млада ъндърграунд банда, като много често това ще бъде нейният телевизионен дебют. След това с музикантите в студиото ще разговаря водещата на предаването Валентина Войкова. В първото издание екипът на „Хрътките” ще покаже хората, за които независимостта е да не зависят от България – емигрантите. В „Глутница кучета” своят прочит на датата ще направи Венци Мицов. В неделя – разследване с продължение – за капаните на фирмите за бързи кредити. Ще тръгнем по следите на една от най-бруталните схеми, в които попадат закъсалите хора. „Талантливите млади”  тази неделя са "Кючек”.