Мафиотски войни, любов и предателство в "Бандитският Петербург" по bTV Action

Първият сезон на крими сериала стартира на 30 май от 21 ч.

Реклама

bTV Action ще зарадва любителите на руското кино и криминалния жанр с един от най-завладяващите руски сериали – "Бандитският Петербург”. Петте епизода на първия сезон на поредицата – "Барон”, тръгват в ефира на 30 май. Те ще се излъчат от понеделник до петък от 21 ч.

Сериалът е заснет по 8 от романите на известния руски писател криминалист Андрей Константинов, както и по произведения на други сценаристи. Той се снима в продължение на цели 7 години – от 2000 до 2007 г. Саундтрак е песента "Градът, който го няма” (“Город, которого нет”). За отрицателно време поредицата се превръща в една от най-успешните и любими на руските зрители.

bTV Action ще излъчи и десетте сезона на сериала. Зрителите ще се прехвърлят в началото на 90-те години на миналия век в Санкт Петербург. Мафиотските групировки воюват, представителите на закона работят под пълна пара, а двама стари университетски приятели, които са мислели, че никога няма да се видят отново, са въвлечени в сложен любовен триъгълник. След войната в Афганистан, единият от тях попада в мощна криминална групировка. Другият е следовател в прокуратурата, но напуска държавната служба, за да търси сам справедливост и да намери убийците на родителите си. Любов, приятелство и предателство, приключения и смъртна опасност, болка и отчаяна борба за оцеляване са само част от нещата, които ще преживеят двамата.

В първия сезон на сериала – "Барон”, при обир на дом в Санкт Петербург през 1992 г., един от бандитите, по прякор Барона, открадва картината на Рембранд "Егина”. Тя се оказва оригинал, подменен с копие в "Ермитажа”. Криминалната групировка се опасява, че историята с подмяната може да се разчуе, въпреки че Барона може да им върне картината. Но не директно, а чрез началника на Министерството на вътрешните работи, работещ с дадената престъпна групировка. Барона е заловен, а похитителите му се опитват да го накарат да съобщи местонахождението на картината. Той се страхува, че получавайки картината, те ще убият неговата любима жена и замисля хитроумна комбинация. Дава интервю на журналиста Андрей Серьогин, който следи темата. Андрей се оказва въвлечен в опасни събития...

В ролите зрителите на bTV Action ще видят Кирил Лавров, Лев Борисов, Александр Домогаров, Андрей Толубеев, Евгения Крюкова, Алексей Девотченко, Армен Джигарханян, Евгений Сидихин, Антонина Шуранова и др.