Реклама

Най-новата телевизионна адаптация на вечната класика „Около света за 80 дни“ („Around the World in 80 Days“, 2021 г.) тръгва премиерно в ефира на bTV Action от 9 май (четвъртък). Продукцията на BBC, вдъхновена от известния роман на Жул Верн „Пътешествие около света за 80 дни“, ще се излъчва в делничните вечери от 20:00 ч. и обещава вълнуващи емоции за почитателите на приключенския жанр. Епизодите ще бъдат достъпни и онлайн на видео платформата VOYO.

В центъра на историята е Филеас Фог – английски джентълмен с чар, любопитство и премерен авантюризъм. Почтен и сериозен, той е човек на рутината, който обича да прекарва ежедневието си в престижния клуб „Реформ“. На 5 октомври 1872 г. той попада на статия на Абигайл Фикс за новата железница в Индия, която позволява светът да бъде обиколен за 80 дни.

Приятелят му Найл Белами го подтиква да се обзаложат за 20 000 паунда, че Филеас ще предприеме това пътуване и ще се върне в Лондон до Бъдни вечер. Заедно с новия си френски иконом – веселия и жизнерадостен Жан Паспарту – Фог отплава за Франция, а Абигайл ги последва, за да разкаже за пътуванията на авантюриста във вестника.

Тримата спътници предстои да прелетят Алпите с балон, да прекосят пустинята, да преминат през опасната джунгла и да се надбягват с времето в преследването на голямата цел да обиколят света за 80 дни. Станете част от тяхното вълнуващо приключение от 9 май (четвъртък), всяка делнична вечер от 20:00 ч. по bTV Action!

В ролята на дръзкия пътешественик Филиъс Фог ще видим не кого да е, а Дейвид Тенант. В кожата на верния иконом и спътник на Фог – Паспарту – влиза френският актьор Ибрахим Кома, а на журналистката Абигайл Фикс – Леони Бенеш. Режисьор на сериала е Стив Барън.

Не пропускайте премиерния сериал „Около света за 80 дни“ – от 9 май, всяка делнична вечер от 20:00 ч. по bTV Action и онлайн на VOYO!