Instagram вече се пълни с реклама

Може и да не ви харесва, но рекламите в Instagram са вече факт

Реклама

Кой не знае Instagram, кой не е чувал за него? Приложението за смартфон, станало известно със снимките на всеки обяд, вечеря или красива чаша с вино, демонстриращи висок стандарт, се радва на доста широка популярност – над 100 милиона активни потребители всеки месец. Здравият разум шепне, че не е възможно снимките на храни да са толкова интересни и причината за това е, че на практика Instagram е фотошоп за хора без претенции. Ние не виждаме нищо лошо – в името на Нейно Величество Естетиката, разбира се.

Едва ли някой би се учудил, че софтуер с толкова много потребители (ще) се използва и за реклами. Първоначално се усетиха по-скромни марки с малки бюджети за реклама, които популяризират продуктите си с помощта на подходящите филтри и блър ефекти - за почти професионален резултат. Обаче и собствениците на Insтagram не са глупави – преди няколко седмици обявиха, че ще пускат платени реклами във фийда на потребителите си. Подобно на Facebook, така и Instagram търси начин да улесни достъпа на спонсорираните постове.


Компанията показа и как ще изглеждат рекламите, като дава възможност на всеки почти да избегне прекия рекламен огън „Ако видите пост, който не ви е интересен, можете да натиснете „…” под него, за да го скриете, а после и да споделите защо не ви допада. По този начин ще ни помогнете да ви показваме само информацията, която ви вълнува.”

Другата гледна точка за дигиталния свят >>


Както може би го усещате и вие, потребителите не са във възторг. Но така или иначе – пазете се, Insta-ads са вече тук.