Omega Speedmaster '57 Co-Axial – в чест на една невeроятна година

Този часовник е един от трите хита за тази година от Omega

Реклама

Omega Speedmaster '57 Co-Axial е часовник, чиято поява на изложението в Базел предизвика еуфория в специалистите. От една страна, това е модерна интерпретация на класически Speedmaster от 1957 година. За разлика от оригинала новият часовник е с тънки стрелки (в първия Speedmaster'57 стрелките са характерно дебели и къси). Друга разлика е възможността да имате хронографа в различни комбинации от каишки и цветове на циферблата. Можете да поръчате Speedmaster'57 Co-Axial както с метална гривна, така и с покритие от розово злато или титаниева сплав (!!); можете да имате часовника си с бял или с черен циферблат. Възможностите за индивидуализация са пряко отражение на конюнктурата на съвремието.

Най-голямата иновация в този нов Speedmaster обаче е размерът на корпуса. За първи от десетилетия той е с диаметър от 41,5 мм (в сравнение с над 44 мм при предишни поколения). Името на модела също може да прозвучи малко объркващо за хората, които за първи се сблъскват със серията Speedmaster. През годините е имало поне половин дузина серии, в чието име е присъствало числото 57 или 1957. Omega Speedmaster '57 Co-Axial е най-новото поколение напълно автоматичен часовник със задвижващ механизъм от калибър 9300.

Omega Speedmaster '57 Co-Axial струва около 8000 евро с метална каишка, 9000 евро с титанева и близо 30 000 за розово злато.