Андрей: Целият свят ще гледа към Скопие на старта на "ONE LOVE TOUR"

Вижте какво още сподели за фестивала продуцента Андрей Арнаудов пред 24chasa.bg

Реклама

Уникално съвпадение, ще отбележи старта на българо-македонското турне ONE LOVE TOUR. На 16-ти юни, когато за втора поредна година се открива фестивалът в град Скопие, случайно или съдба, точно в този ден, най-вероятно ще бъде подписан договорът между Македония и Гърция, с който се решава най-голямата криза в 27 годишната история на независимата македонска държава.

Подобно знаково съвпадение не е за първи път. Миналата година, точно няколко дни след старта на турнето ONE LOVE TOUR, беше подписан договорът за добросъседство между България и Македония.

Припомняме, че ONE LOVE TOUR 2017 премина през 8 града в България и Македония. Тази година турнето ще е много по-мащабно и прераства във фестивал на открито със свободен вход, в повече градове, 12 часова програма, всички стилове музика, дуели от „Фермата“, „Улица на занаятите“, детска програма и забавления за всички поколения.

Свързахме се с продуцента на турнето Андрей Арнаудов, за да поискаме неговото мнение: „ За нас, като продуценти и организатори на ONE LOVE TOUR, е уникален шанс, в деня, в който Македония и Гърция ще сключат договор, след спор, продължил близо 30 години, да дадем старт на фестивала и то точно в гр.Скопие. Този договор отваря пътя на Македония към Европейския съюз и НАТО. И то точно в този ден, за първи път от много, много години насам, да реализираме най-мащабното, общо, българо-македонско събитие в самия център на гр.Скопие, на открито пространство. Надявам се и вярвам, че всички български медии и цялата аудитория ще оценят, колко символично и ценно е, че точно в този исторически момент, в който целият свят ще е обърнал поглед към Скопие, ONE LOVE TOUR ще бъде в столицата на югозападните ни съседи.“

Официални гости на откриването се очаква да бъдат: Зоран Заев – Министър председател на Република Македония, Екатерина Захариева – Вицепремиер и Министър на външните работи на Република България, Никола Димитров – Министър на външните работи на Република Македония, представители на Министерство на външните работи на Република България и Министерство на културата на Република Македония, кметове на общини от двете държави, Николай Вълканов – изпълнителен директор на „Минстрой“ Холдинг, Нели Беширова – собственик на „Дилмано Дилберо“ и други.

На 16 юни в центъра на гр.Скопие, за гостите на фестивала, на сцената ще бъдат: Деси Добрева, Слаткаристика, Графа, Next Time, Фолтин, Ансамбъл Българе, Любойна, Оратница, Сашо Коцев и Златно Славейче.

Първият концерт от фестивала ONE LOVE TOUR за България е в град София, на 30 юни в Южния парк и гост – звезда на вечерните концерти е Васил Найденов.