Какви нови продукти да очакваме от Apple на 21 март

Слуховете са за по-малки по размер версии на последните iPhone и iPad Pro

Реклама

На 21 март, понеделник, Apple ще обяви новите си продукти. На последното подобно събитие през септември 2015 г. компанията представи iPhone 6S, iPad Pro, нов дизайн на Apple Watch и ъпдейти на операционните системи. Очаква се сега да видим същите неща, но в по-малък размер. Слуховете са за нов, 4-инчов iPhone, по-малък iPad Pro и нови верижки за часовника Apple Watch. Вероятно ще бъде представен и ъпдейт на iOS 9.

По-малък iPhone
Ако слуховете за малък, 4-инчов iPhone, са верни, това ще бъде първият подобен телефон след iPhone 5S, представен през 2013. Според сайта 9to5Mac името му ще е iPhone SE (а не 5SE или 6C, каквито бяха първите индикации). Този апарат обаче няма да е евтин и със слаби характеристики. Очакваме това да е микс между iPhone 6 и 6S, но в корпус, който напомня за iPhone 5.

Според Bloomberg процесорът на iPhone SE ще е като на iPhone 6S – A9. Задната камера ще е 8-мегапикселова, а предната с 1,2 MP, каквито има iPhone 6. Ще има сензор за пръстови отпечатъци Touch ID, както и NFC за плащане чрез Apple Pay. Вероятно единствената съществена липса ще е на функцията 3D Touch, която ще остане ексклузивна за 6S и 6S Plus.

Очаква се iPhone SE да се появи в пълната цветова гама на Apple: сиво, сребристо, златисто и розово злато.

Колкото до цената, 9to5Mac очаква тя да е в долната част на диапазона, където е позициониран iPhone 5S – 450 долара. Но е възможно да се продава и на по-висока цена, близка до тази на iPhone 6.

По-малък iPad Pro (9,7-инчов) или iPad Air 3
Според 9to5Mac компанията е решила да развива бранда iPad Pro за сметка на линията Air. Това означава, че новият таблет ще има характеристиките на 12,9-инчовия модел, представен през септември – четири високоговорителя, поддръжка на стилус, повече RAM и бърз процесор, а паметта му ще е 128 GB. Ще има и конектор за клавиатура. Така компанията ще затвърди позициите на iPad Pro като мощни таблети от висок клас, а линията Air ще остане по-скромна и по-достъпна. 

 

Нови верижки за Apple Watch
Смартчасовникът бе представен преди почти година, но не се очаква на 21 март да видим нова версия. Вероятно Apple няма да представя нов модел всяка година, както е при телефоните. Вероятно ще видим верижки от нови материали или в партньорство с модни брандове (както бе с Hermès), както и верижки в нови цветове. Вероятно ще бъде представен и ъпдейт на операционната система watchOS.

 

 

 

Тагове: iphone apple iPad Pro