Най-добрите лафове на Емо Чолаков за декември 2016 г.

"При минус 4-5 градуса тази сутрин – студено си беше, няма какво да се пазарим"

Реклама

Днешният празник направо изби рибата (6 декември, Никулден).

Честит празник на всички! Живи и здрави! Всичко останало е суета, като например да се притеснявате за липсата на сняг преди зимата да е дошла официално.

Студентите са като президентите – бивши няма. Честит празник на всички! Наздраве и умната! Ако не, някоя от другите разновидности.

Ако ще хващате гората, вижте, моля ви, потърсете го къде е Издислав. За един приятел питам.

Минус 9 в Казанлък и Чирпан. Минус 7-8 в окололо половината страна са си студ, та дрънка, че даже и лае от време на време.

Сняг ще има. Ако не сега, то догодина. Но кога точно, засега времето ни държи в мъгла.

В сряда (28 декември) за почти цялата страна ще важи жълт код за силен северняк с пориви до 80 км/ч. Прибирайте прането и саксиите. Ако има начин, приберете се и вие, и хич не се показвайте навън. За планина – дума да не става! Студ на кутийки ще е тия дни покрай Нова година.

Почти във всички най-студени места – минус 8. Само в Драгоман за разкош – минус 10.

Няма Кнежа, няма лъжа – най-студено днес бе в Сандански – минус 4 градуса. По всичко личи, че ще има някакви катаклизми по родната планета Земя, но кога и къде – никой ти не казва.

Сутринта се очертава малко по-студена, ама да ви кажа честно, сутрините напоследък не ги познаваме много-много, та не се знае.

Дръпнете една права линия между Плевен и Ямбол, и знайте, че времето от двете й страни ще бъде коренно различно. На изток – облачно, мъгливо, ще се преструва, че вали снежец, но пък ще духа съвсем истински. На запад – слънчево и с температури 5-10 градуса.

Ето каква поредна кучешка история се разигра тази сутрин. Минус 13 в бастионите на студа Драгоман и Кнежа. Минус 12 бе дори в Пловдив… Зимата още не е дошла официално, а за пореден път имаме тежки, двуцифрени минуси…

Зимата настъпва официално утре (21 декември) в 12:44 наше обедно време... В сряда времето отново ще ни дискриминира на „източни” и „западни”. На изток ще е облачно и ветровито. На запад – нищо лично, ама пак ще сме слънчеви.

Сняг – и в планината няма, и в склада няма. Планините ще са с положителни дневни температури, но заради вятъра ще е студено. Сняг няма, студ – за всички от сърце.

Трудно е да се запомни точно колко градуса ще бъде, но лесно се помни, че краварката е в левия ъгъл.

Прогнозата се изчерпва само с три думи – студено си е. Всичко друго са али-бали. Да, хубаво е за половин-един час да препечете бебетата на слънце, но не повече.

Чули сте, че предстои затопляне? Нищо подобно! (драматична пауза) Не затопляне, а реактивно изстрелване на температурите нагоре. Ето на този високоамплитуден температурен асансьор разчитат всички вируси и фармацевти. Събота и неделя ще са слънчеви и чисто пролетни. А пък аз ще съм на работа.

При минус 4-5 градуса тази сутрин – студено си беше, няма какво да се пазарим. Ако ви се губи някой, ето го – Кюстендил. Тази сутрин си направи самоотлъчка и за първи път от много време насам се събуди с цял един положителен градус... И понеже ми е съвестно за Югоизтока, дето го нарочих за облачен, да ви кажа: хич да не ви пука. Може да ви е облачно, но за сметка на това при вас ще е най-ветровито.

Ранното коледно утро няма да е вече с минус 10, а само минус 3-4. Ще кажете: на кого ли му е притрябвало да излиза толкова рано сутринта на Коледа. Ами на мен например. Утре цял ден съм на работа. Оплаках си се и продължавам с дневните температури.

Сняг – колкото днес валя, толкова и утре. Около николко.

Почивните дни ще са слънчеви, но доста студени… А сега стискаме палци на слънцето, че ми писна да ми бягат прогнозите.

Искам най-чистосърдечно да се извиня на почти цяла Северна България за неглижирането на снега. Не просто побеля, ами си натрупа над 10 сантиметра. Очаквах го да е далеч по-слаб и ненатрупващ.