Най-добрите лафове на Емо Чолаков за февруари 2018 г.

"Ако питате мен, отдайте се на тихи игри и богати софри"

Реклама

1 февруари
Внимание! Не валежите, нито безумните 15-20 градуса трябва да ни впечатляват за почивните дни, а вятърът! В събота ще е бурен и страшен.

6 февруари
И днес времето е ярко слънчево, безобразно слънчево, безразборно слънчево. Утре ще се запролети още повече, като очакваме и валежи. Най-много дъжд ще има в нощта на сряда срещу четвъртък. През почивните дни ще задухат бурни северни ветрове и рязко ще застуди.

8 февруари
Февруари така се е настървил да го играе пролетен, че и без слънце днес ще е поне 10 градуса... Но развържат ли ни, да можем да мърдаме през почивните дни, и времето рязко ще се промени. Почивният циклон ще е доста по-бесен от снощния. В Северна България и по високите полета ще вали сняг. В събота срещу неделя и в самата неделя вятърът и валежите ще се усилят, като в Североизточна България ще има виелици, преспи и всички зимни екстри. Ако питате мен, отдайте се на тихи игри и богати софри.

12 февруари
Във вторник сутринта – невинни наченки на студ, около минус 1-2. Като за февруари – майтап работа! В късния следобед от запад ще завали поредният зимен дъждец... Почивните дни се очертават слънчеви и топли с температури около 10 градуса.

14 февруари
Кой влюбен, кой зарязан – зарежете тая препирня и дайте да наблегнем на виното и любовта. Нека се любят сърцата, нека има деца – другото е суета. Хубава приказка отворихме ние, а Шушана е сама. Пардон, а циклонът си вали.

18 февруари
Понеже денят е за прошки, ще се възползвам и аз. Ще ме простите, ама толкова си мога! Но пък е от сърце. Ето – за утре сме го дали за всички да вали. А дали – имайте си чадърче под ръка, а пък, ако не влезе в употреба, ще простите. Не е от прогнозата, от времето е… Следващата седмица ще си повали. И докато долу цяла зима се чуди дали да е сняг или дъжд, то в планината ще е прекрасна зимна приказка. Само се пазете от лавините!

20 февруари
Цял сантиметър сняг в Разград и на още едно-две места в Северна България. През цялата седмица ще си имаме един дежурен циклон, така че времето ще е като вчера – същите лигави и неориентирани ръмежи между дъжд и сняг. Градусите също не са притеснителни – около 4-5, но североизточните ветрове ще се раздухат, така че обличайте се дебело. Доволни ще останете!

21 февруари
Зимата реши да се прави на зимна малко преди края на мандата си. Но за истински люта зима ще трябва да почакаме до края на седмицата. На този етап циклонът кибик стоически продължава да кибичи над централното Средиземноморие и времето е, както сме се спазарили: пълно соншожмо, т.е. без промяна до края на седмицата.

23 февруари
Утрешната Тодорова събота ще си е направо чудесна! Не се лишавайте от никакви планове. Чак вечерта, някъде по ракиено време, ще започне да превалява. В неделя ще започне да застудява и сняг ще превалява, но кучите студове са чак за понеделник.

27 февруари
Да се чуди човек мартеници ли да заплете, да украси елхата или да сложи още кисело зеле. В Свищов снегът е 61 см, а във Враца – 41 см. Утре ни налита втори зимен циклон. Повече ще вали в предстоящата нощ, като в някои южни и източни райони ще паднат нови 10-20 см сняг.

28 февруари
72 см сняг в Свищов. Утре сутринта студът отново ще е двуцифрен. Дори в южната Стара Загора ще е минус 18! През деня ще се появи слънце и ще се затопли до минус 5, минус 1, така че времето ще е приятно. А и няма комари!