Най-добрите лафове на Емо Чолаков за септември 2018 г.

"Истинското лято си отиде, но тепърва са индийско-ромско-индианските му вариации"

Реклама

3 септември
Моренцето, както се полага, ще е ни дъжд видяло, ни гръмотевици мирисало... В събота и неделя май-май крои да вали. Ще се опитаме да го склоним да не го прави и ще ви държим в течение. А вие недейте да спите на течение. Лека и спокойна!

4 септември
Имаме все по-сигурни признаци, че лятото прелива в есента. От диария рекламите преминаха на хрема и кашлица. Нищо. Има-няма десет месеца и пак ще се залети... Иначе вероятностите за дъжд в събота и неделя не са се разсъхнали.

6 септември
Днес е Денят на съединението, но облачността ще е разкъсана.

10 септември
Толкова прекрасно време днес, че успя леко да убие възкиселия вкус на понеделника.

11 септември
Заесеняването върви по план – бодро и свежо! Вчера на връх Мусала бе минус 1, днес – минус два! В София усъмнахме с 10 градуса, но поне още сме двуцифрени. Лятото обаче е още живо и е на море. Ако не сте си опукали отпуската като мен, последвайте примера му. Доволни ще останете!

16 септември
Лято почти не остана. И ваканция не остана. Утре на училище, но всичко е точно! Само 290 дни остават до следващата лятна ваканция. Ей го де е!

17 септември
Утре слънцето ще е ярко преобладаващо, а температурите изключително свестни. На припек в следобеда и с аромата на печени чушки – късно лятна идилия с лек есенен привкус.

18 септември
Наблюдавам, че още търсим сенките по трамвайните спирки, и си викам „Още има лято. Живо си е, макар че остават пет дни до есента“.

22 септември
Честит празник! Уредили сме ви прекрасно време по повода, въпреки че синоптиците са твърде независими. От тях нищо не зависи.

23 септември
До утре вечерта севернякът ще издуха 10-15 градуса от летния разкош, в който тънехме досега. Ако ви е подръка, не отписвайте плажа! Сакън, че утре вече ще е за последно.

24 септември
Есента настъпва със страхотен замах и ни настъпва директно по мазола. Днес в Сандански беше 34 градуса, а утре почти навсякъде ще сме под 20.

25 септември
Ето го нашия човек – студения фронт. За щастие, си спази уговорката и бързо-бързо се изнесе, но пък ще стане още по-студено. Утре в София ще осъмнем само с два градуса. Тук коментарът ми вече не е за телевизора. Не сме подготвени нито физически, нито психически, нито домакински за чак такива ранни студове. Ни виното е станало, ни зелето сме сложили!

26 септември
На връх Мусала минусите вече са двуцифрени – минус 11 тази сутрин! Минуси има и по населените места – в Драгоман беше минус 1. Истинска зима! А златната есен къде е, че техните я търсят да я бият... Ярко слънце огрява цалата страна, но нас няма да ни грее особено от тази работа. Температурите остават далеч от истината за сезона.

27 септември
Времето е като в ранен декември. В Драгоман беше минус 3 тази сутрин. Потръгна работата, но нека на инат да не си прибираме късите ръкави. Истинското лято си отиде, но тепърва са индийско-ромско-индианските му вариации.

28 септември
Кротко си студуваме по никое време. Казанлък – минус 3, Добрич – минус 2, дори в Пловдив тази сутрин беше минус 1. Следобедът обаче ще е не само преобладаващо петъчен, но и слънчев. Южният ветрец ще положи чутовни усилия да ни стопли.