Запазете си тази неделя за Red Bull Soapbox!

Гледайте моменти от състезанието в реално време от 11:00 ч. на www.btv.bg – само ако наистина не можете да дойдете на шоуто!

Реклама

Фенове на екстремното – остават четири дни до 28 септември, когато ще бъде даден стартът на първото състезание за самоделни безмоторни колички Red Bull Soapbox. Финалният брой на най-смелите и най-сръчни отборите в състезанието стигна до 62 тийма.

Състезанието се провежда на столичния булевард „Черни връх“ – в участъка между бул. „Джеймс Баучер“ и бул. „Арсеналски“, като се очаква количките да развият средна скорост между 50-60 км/ч. Финалът е малко преди хотел „Хемус“ – ще го познаете по арката и купчините сено, с които се обезопасява трасето.

Първата количка, с която ще се тества пистата ще е кенчето на Red Bull, в което, по последна информация, зад волана ще се настани актьорът Деян Донков. С известна доза риск един (а може би двама) от представителите на журито ще премине през трите прептятствия и стръмния гладък наклон. Към Журито от популярни актьори и спортисти, сред които и Сани Жекова, се присъединява „нежната бухалка на независимата музикална сцена“ Миленита.

С щури глави в здрави каски и крилати мечти, превърнати в колички, отборите ще преминават пред погледите на многобройните зрители. За посетителите ще има зони за почивка и хапване, детски кът, паркинг за велосипеди, зона за хора с увреждания, боди-арт пункт и възможност да се презаредят с един студен Red Bull.

За домошарите и хората извън София, водещите Евгений Милов и Емануела Иванова ще проследят най-интересното встрани от трасето с анкети към състезателите, зрителите и известните личности. Стартът на емисията в реално време е от 11:00 ч. на хоумпейджа на www.btv.bg.

За останалите – сложете каските, наместете крилата си, махнете крака от спирачката и дайте летящ старт на своето първо Red Bull Soapbox състезание! Очакваме ви тази неделя, на 28 септември с колички на старта в 10:00 часа.

 

Програмата за 28 септември е:

  • 10:00 часа: Отваряне на изложба на количките в питстоп зоната.
  • 11:00 – 11:30 часа: Стааарт!
  • 15:30 – 16:30 часа - Летящ край на състезанието.
  • 21:00 –до изчерване на енергията: афтър-парти в клуб Culture Beat (НДК)

Ако още не сте разгледали отборите, можете да видите екстремните състезатели и дръзки изобретатели на www.redbullsoapbox.bg.