Има ли още истински рок, Алис Купър?

Едно изказване на легендарния рокер ни провокира да намерим малко свежа рок музика.

Реклама

Като един истински възрастен човек Алис Купър не харесва съвременната музика. Рок ветеранът заяви, че новото поколение музиканти няма необходимото отношение към нещата. Според него, трябва и да спрат да ядат вегетарианска храна, което си е доста рокенрол съждение.

Музикантът обясни, че за да си рок музикант трябва да си “разбойник”. Той добави, че рокенролът е нещо сексуално и не идва от главата на раменете ви. Визирайки Mumford & Sons, Купър допълни, че рок бандите “нямат акордеони, флейти или лютни, освен ако не са Jethro Tull”.

От Menbox.bg решихме да успокоим Алис Купър като изнамерим само няколко от рок бандите на нашето време, които си заслужават слушането. Алис Купър може да заспи спокойно под шок-рокерското си одеяло, защото рокът може да се оправи и сам.


The Virginmarys

Една рок мълва от Макълсфийлд, Англия, се разчува от 2006г. насам. The Virginmarys имат звука и енергията, които правят разликата между добрия рок и 30 Seconds to Mars. Ако нещата продължават да им се случват в същия дух, може скоро Алис Купър да ги подгрява, а не обратното.

 

The Strypes

Четиримата ирландци са най-добрата възможна тийн група в момента. Хлапетата планират издаване на първи дългосвирещ албум и определено звучат като да творят на правилните честоти. Изпълнението им тази година на Glastonbury беше заснето от BBC и имаше защо. Няма да е изненада, ако в последствие тази банда контрабандира и в Америка малко свежа музика от хлапета на по 15-17 години.

 

Dirty Blondes

Бандите с женски вокали винаги са особена тръпка. Проблемът е, че или са прекалено леки, или изгрубяват сериозно. Златната рок среда не е благоприятно място за виреене на такива групи. Но дори старите рокаджии ще си поръчат по още една бира на гиг на Dirty Blondes. Особено, ако разберат сценичните им псевдоними. Beego Blonde . Bitch Blonde. Beer Blonde. Rambo Blonde.

 

The Black Keys

Неусетно клубните герои The Black Keys стигнаха до там, че да печелят Grammy и да бъдат продуцирани от Danger Mouse. Още от първия албум от 2002г. си личи, че тия момчета са прекарали дълги дни и нощи в мазето на единия, отнасяйки се с блус и рок и какво ли още не. Резултатът са стари, но златни рифове, които да разкършат мозъците в нашето време.

  

Arctic Monkeys

Те направиха нещо просто - свирят истински рок и това ги превърна в една от най-успешните банди от Великобритания. Шефилдската група е една от първите, които натрупаха скоростно фенска база по интернет и то предимно от фен-страници. Известни с експлозивните си концерти, Arctic Monkeys са едно добро английско доказателство за това, че нещата в музиката продължават да се движат.. 

The Subways

Още една английска банда, която има какво да покаже. The Subways имат вече три издадени албуми зад гърба  си, подгрявали са AC/DC и даже забиха пред едни от най-яките фенове в света. В България.