Като баба или ще бъдеш смела?

Реклама

Пиле с ориз, грах с телешко, супа топчета, мусака и зеле на фурна – след като тези ястия бъдат сготвени от понеделник до петък, всичко започва отначало. Ситуация, която е факт в много домове. Разнообразие има в почивните дни, на празници или когато се появи по-различен продукт и смелост да се пробва какво би станало с него.

Липса на време и липса на фантазия – това са двете основни причини ястията, които готвим, често да се повтарят. Забързаното и динамично ежедневие ни налага да се придържаме към добре познатите рецепти, които са приготвяли нашите баби и майки. Добре познатото е сигурно, готвили сме го стотици пъти и знаем, че и този път ще стане. Нямаме време за експерименти и рискове. Бабите са ни завещали чудни рецепти и е добре да ги пазим. Но богатството от продукти в магазините, достъпното разнообразие от рецепти в сайтове и списания, кулинарните уреди и техники, които можем лесно да използваме в дома си, са все фактори, с които бързо можем да превърнем традиционната мусака в гурме изживяване.
Ако имате нужда от вдъхновение, много интересни рецепти за есента може да откриете в последния брой на списание BILLA Кулинариум. С BILLA Card то е ваше само за 0,99 лв.



Като баба или ще бъдеш смел/а?

Есента ни дава изобилие от продукти, с които можем да експериментираме в кухнята. Ще проявите ли въображение?

Купувате си тиква от BILLA и първото, което ви хрумва е да я изпечете със захар. Но може и да експериментирате, приготвяйки крем супа с тиква и печени чушки, салата с тиква и спанак, задушена тиква със зехтин и чесън за гарнитура на месо, пълнена тиква с пилешко месо и шунка, чийзкейк с тиква и още много. Не забравяйте, че с талони от списание BILLA Кулинариум ще получите отстъпка на стойност над 30 лв. Това е добра причина да посегнете и купите продукт, с който баба ви не е готвила, но вие ще се осмелите.

Баба не е ползвала и мобилни приложения, но вие имате тази възможност. Вече е налично и мобилно приложение BILLA Кулинариум с над 250 изкушаващи видео рецепти, което може да бъде свалено от google play и app store.

Цвеклото, освен настъргано и овкусено с олио и оцет за салата, може да се превърне в нежен розов сладкиш, пъстър тарт с рози, домашен дюнер с телешко и печено цвекло и др.



Есента ни поднася и още много други продукти, с които да сготвим разнообразни и вкусни ястия – алабаш, пащърнак, райски ябълки, грозде, гъби, зеле, батати, броколи и др. Изборът е само наш.

Снимка: istockphoto.com

*BILLA Кулинариум е най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2017 г. по данни на BluePoint от януари 2018 г.

.