Жаклин Георгиева

Реклама

Жаклин Георгиева е завършила Театрален колеж „Любен Гройс“ в класа на професор Георги Новаков. От самото начало на кариерата си тя се изявява както на театралната сцена, така и на малкия екран. Участва в няколко известни български сериала, сред които култовата комедийна поредица „Столичани в повече“ по bTV. Снима се в редица телевизионни реклами за големи козметични, хранителни и телекомуникационни вериги. Филмовия си дебют прави в късометражната продукция „Нощно пауново око“.

Жаклин усъвършенства уменията си като завършва актьорски курсове във Франция и Норвегия, а след като се връща у нас, преминава и обучение за телевизионни водещи. Чрез професионалното си образование трупа опит в различни школи, сред които импровизационния театър и методното актьорство.

Първите си участия в театъра прави на сцената на Драматичен театър Търговище, където играе в постановките „Ние никога не се караме“, „Гледна точка“, „Самодивска приказка“, „Вишнева градина“ и „Аз, а ти?“. Участва и в независимите постановки „Мъжът от ла Манча“ и „Ана от другата страна“. В момента можете да я гледате в „Парижката Света Богородица“ на сцената на Театър „София“.