Кейт Никълс

Реклама

Кейт е родена във Варна, България.

От малка е запленена от магията на киното и театъра и решава да се посвети на тях. Първата й роля е на принцеса Ариел в училищна пиеса.

Едва навършила 13 години, Кейт заминава за Великобритания, където получава средното си образование в престижното училище Roedean School в Брайтън. След това завършва London Drama Centre с отличие, известен със своите випускници Пиърс Броснън и Том Харди. Там тя придобива квалификацията „Master of European Classical Acting“ (Магистър по Европейско Класическо Актьорство).

Част от ролите й по време на обучението включват Нина от  “Чайка" в театър “Вахтангов” в Москва; Имогена в "Цимбелин" в Шекспировия “Глобус” в Лондон и Нора в "Къщата на куклите". На лондонска сцена играе и Ясмин в пиесата "Петдесятница" на Дейвид Едгар.

Специализира в Лос Анджелис, като в същото време участва в няколко независими филма, сред които са “Debris ESCOMBROS" („Останки“) и "Death After Pancakes" („Смърт след палачинки“), удостоени с награди на различни фестивали като Кан, Денвър, Лос Анджелис и Манчестър.

В последните няколко години дели времето си между Лондон и София. 

Участвала е в епизодични роли в американски и британски сериали. Някои от последните й роли включват "Долината на любовта и "За добро или зло" на Тодор Чапкънов, както и "Дани.Легенда.Бог" на Явор Петков, където играе английската журналистка Сюзън.

В театъра изпълнява ролята на Пенелопа в постановката "Одисей" на Диана Добрева за Пловдивския Драматичен Театър.

През м. септември 2021 година приключва снимките на "Флейтистът" на исландския режисьор Ерлингур Торедсен, където е в ролята на цигуларката Нанси, и на филма „Памет“ с Моника Белучи и Лиъм Нийсън.

Съпродуцирала е мюзикъла "Сън в лятна нощ" за Детско-Юношеската Опера във Варна.

В момента снима ролята на Галя в новия сериал на bTV - "Татковци".