Chef Андре Токев изследва тайните на кафето в Бразилия в „Ловци на храна”

Гледайте новия епизод в неделя от 12:30 часа по bTV

Реклама

Chef Андре Токев продължава кулинарното си пътешествие в Бразилия в „Ловци на храна” на 20 октомври по bTV. Люба, която живее в Сао Пауло от 20 години, ще му покаже красотите на града и ще заведе журито на MasterChef на най-вкусните точки в мегаполиса. Сънародничката ни ще покаже традицията за превръщане на основни пътни артерии в пешеходни зони за изкуства в неделя, множеството музиканти, танцьори и художници. Двамата ще обсъдят историята на храната в страната и революцията на Chef Алекс Атала, която я разкри пред целия свят. Андре ще опита ребро от риба в марината от чесън, магданоз, босилек и лимон, националната напитка кайпириня с кашаса, тапиока с раци и ароматни оранжеви лимони. 

Следваща спирка на кулинаря ще бъде китното градче Еспирито Сантос де Пиняо, известно като кафееното сърце на Бразилия. Заедно с експерта Йордан Дъбов той ще направи дегустация на над 30 вида от ароматната напитка, за да открият нещо уникално. Жуао Стаут ще бъде домакин на оценяването на състезателни сортове, който ще направи предварителната селекция спрямо сладост, киселинност, аромат на ядки, шоколад и мляко. Специалистите ще оценяват качествата в различните стадии на изстиване, спрямо степента на изпичане и „еластичност“. За финал на деня Chef Андре Токев ще приготви за своя приятел печена риба талапия с екзотична плодова салата и „бульон“ от кафе.

Колко сериозно приемат бразилците забавлението, какъв е мащабът на река Амазонка, колко комплексен продукт е кафето и как се оценява качеството му? Защо какаото се определя като една от най-сложните храни и какво стои зад термина „ароматни транскриптори“ , зрителите ще разберат в неделя от 12:30 часа в „Ловци на храна” по bTV.

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама