Четири гледни точки към Брекзит в bTV Репортерите тази събота

Екипите на bTV Новините разказват за „развода“ между Лондон и Брюксел

Реклама

В съботната вечер на 8 февруари, в bTV Репортерите ще бъдат показани четири гледни точки към Брекзит. Екипите на bTV Новините, отразили историческото първо излизане на страна от ЕС, ще предложат на зрителите различен поглед към противоречивите събития след „развода“ между Лондон и Брюксел.

 

Илияна Димитрова и Иво Иванов ще покажат т.нар. “скрита Англия”. Екипът на bTV прекара няколко дни в малкия британски град Бостън, наричан “столицата на Брекзит”. Там най-голямата мигрантска общност от Източна Европа живее с най-големия процент местно население, гласувало за Евроразвода.

 

Иван Георгиев и Борис Пинтев ще се включат с песимистична и оптимистична теория за Брекзит от Лондон. Двамата прекараха няколко дни с българската общност в столицата, за да разкажат за страховете и надеждите във Великобритания извън Европейския съюз.

 

Десислава Минчева и Евгени Генов проследиха историческите събития в Брюксел. Зрителите ще видят разказа им от първо лице от столицата на обединена Европа и граничния град Кале - символ на мигрантската криза и страховете от Брекзит.

 

За границата – между минало и бъдеще - Цветана Балабанова и Петър Джанаваров ще пренесат всички пред малките екрани на север, в Лондондери, между Северна Ирландия и република Ирландия. Пробуждат ли се местните паравоенни организации и какво следва за Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия след Брекзит?

 

Отговорите на тези и много други въпроси ще даде филмът „Брекзит“ на  bTV Репортерите – тази събота, от 19.30 ч.

 

 

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама