.

Пепи Нанев бие дузпите в bTV Новините

Материал на Емил Спахийски за в. Труд

Имам чувството, че ако някой ден в новините на bTV излъчат ексклузивен репортаж от Мордор и арестуват "Онзи, чието име не трябва да се споменава", ще видим пред камерата Пепи Нанев. Напоследък новото острие на първата частна телевизия се прочу с разработки, които могат да впечатлят всеки опитен новинар. И то най-вече с професионалния ентусиазъм, гарниран със значителен краен ефект за обществото.

Пепи успя да визуализира какво пише в одиторския доклад на Министерство на отбраната за ВМА. Да докаже чрез експеримент, че фактите, засечени на хартия, са от плът и кръв, и да накара аудиторията да изръмжи от възмущение. Следствията бяха осезаеми, както за бившия й шеф и зам.-кмет на София генерал Стоян Тонев, така и за други директори в болницата. След това захапа сигнали за шантаж над хранителни вериги и производители, ефектът беше поразителен.

"Не ги наричам разследвания, защото не са", казва Нанев. "Искам да преведа на хората какво точно се е случило. Никога не правя материалите си срещу хора, а срещу практики. Това, което винаги ме ядосва, е как ни прецакват, как крадат парите, които ние плащаме на държавата чрез данъците си", добавя той.

Целия материал можете да видите тук>>>

Коментирай
публикувай
  • pebodi631

    Искам да предложа на адаша Пепи да разчопли историята около онзи клип, в който катаджия уж взема рушвет и уж някакъв студент, докато учел за изпит видял и заснел с "телефона си" случая и скучаейки пуснал клипа в социалните мрежи. Как този полицай уж бил уволнен. Гарантирам, че ще излезе голяма конспирация, която никой не е предполагал. Ще претендирам обаче да си разделим наградата. Като начало, може да се почне с анализ на клипа дали е сниман с телефон или с професионална апаратура :)