World TV Day: Телевизията има значение

Реклама

Телевизионните компании по целия свят празнуват Световния ден на телевизията на 21-ви ноември, за да ни напомнят, че телевизията променя живота на хората. Като част от годишната инициатива на ООН, 30-секунден клип ще бъде излъчен в ефир и споделен онлайн по света, навсякъде адаптиран на местния език.

Фокус върху обществото

За своето 24-то издание Световният ден на телевизията чества истината, валидна по цялото земно кълбо: Телевизията има значение! Тя е сила и ще продължи да води до промени в обществото, като насочва вниманието към различни проблеми, включително расовата и социална несправедливост, речта на омразата, належащите климатични проблеми. Телевизията оказва подкрепа на хората и бизнеса по време на настоящата COVID-19 криза.

„Въпреки че обстоятелствата ни държаха разделени тази година, телевизията ни събра. Телевизията е и винаги е била социална спойка. С увеличаването на гледаемостта, телевизионните оператори реагираха на необичайните обстоятелства бързо и с огромна изобретателност, за да гарантират, че телевизията ще подпомага всички като източник на достоверна информация, развлечение и бягство от житейските проблеми“, коментира Линдзи Клей, президент на Global TV Group и главен изпълнителен директор на Thinkbox.

„Тази пандемия както никога досега демонстрира ролята на телевизията в подкрепа на обществото и демокрацията. През тези трудни месеци телевизията е на разположение, за да предложи грижа - грижа за осигуряване на отговорно редакционно съдържание и новини с високо доверие. Грижа за предоставяне на развлечения и светлина в мрачните времена. Грижа за запазване на пъстротата и културното многообразие в медийния пейзаж. Като цяло телевизията е и ще продължи да бъде истински огън на съпротивата срещу коронавируса”, казва Гийом де Пош, президент на Асоциацията на търговските телевизии в Европа (ACT) .

„През изминалата година телевизията продължи да поддържа своята дългогодишна традиция -да се ангажира с критичните въпроси в нашата глобална общност. Тя насочва вниманието ни към социалната несправедливост, предлага неутрален поглед върху проблемите на обществото, помага за облекчаване на напрежението в една безпрецедентна епоха, като ни дава обнадеждаваща перспектива за бъдещето. Световният ден на телевизията е възможност за всички да изразим признание към многобройните професионалисти, които работят за магията както на екрана, така и зад кадър. Каним всички отново да честваме нашата медия по света“, казва Лоран Блиьо, президент на egta и зам.- генерален директор за маркетинг и развойна дейност, TF1 Publicitéл

„Телевизията никога не е била толкова видна и важна, колкото по времето на COVID-19. Телевизионните оператори имат двойна отговорност - да информират и да свързват хората, като споделят положителни и проверени истории за едно по-добро и по-зелено възстановяване. Благодарим на телевизионната индустрия за това, че спомага за промените“, казва Каролайн Пети, зам.-директор на Регионалния информационен център на ООН за Европа (UNRIC).

http://www.worldtelevisionday.com

ПОСЛЕДНИ

Реклама