7 храни, които ще ви помогнат да свалите килограми

Някои от тях вече сме ги споменавали, но повторението е майка на знанието

Реклама

Авокадо

Авокадото води в много класации за полезна храна. Има две хранителни съставки, които са ключови за сваляне на килограми: мононаситените киселини и засищащите глада фибри, които са много ефективни за целта.

Фъстъчено масло

Не само фъстъченото масло, но и всякакви семена и ядки като орехи, слънчоглед, тиквено семе и пр. Те ви поддържат сити за по-дълго време и са пълни с полезни мазнини и минерали.

Кокосово мляко

Помагат да се изгарят мазнини като доставя здравословни масла, от които тялото се нуждае за да се справи с упоритите мазнини.

Зеленчуци

Зеленчуци като броколи, карфиол, зеле и др. Съдържат специални фитонутриенти, които помагат да се справите с естествените естрогени, от които се трупат кила.

Омлет

Яйцата са една от най-полезните храни. Те са много хранителни и заредени протени, съдържат витамини B6, B12, A, D, E и K, холин, лутеин, калций, желязо, фосфор, цинк и масни киселини omega3. Освен това, ви държат сити за повече време.

Черен шоколад

Зареден е с анти-оксиданти и съдържа стимуланти, които може да имат позитивен ефект върху изгарянето на мазнините.

Овесена каша

Съдържа много фибри и пълнозърнести съставки, така че няма грешка. Просто не посягайте към подсладените версии, а се придържайте към класиката.