8 храни срещу стреса

За да знаете какво ви трябва, когато сте под напрежение

Реклама

Тези храни могат да ви помогнат, когато се чувствате потиснати, депресирани или просто в не-добро настроение.

Портокали

Скорошно изследване доказа, че витамин C помага за редуциране на стреса и поддържане на кръвното в норми след стресови ситуации. Витамин C в портокалите също така повишава имунната система.

Батати (сладки картофи)

Те намаляват стреса, защото задоволяват нуждата от въглехидрати и захари, когато сте в стресова ситуация. Те са пълни с бета-каротин и други витамини, и помагат да поддържате добро нивото на въглехидратите.

Сушени кайсии

Те имат много магнезии, което е добре за справяне със стреса, а и по естествен начин релаксира мускулите.

Бадеми, шам-фъстък и орехи

Бадемите имат витамини B и E, които укрепват имунната система, а шам-фъстъкът и орехът намаляват кръвното налягане.

Пуйка

Тя съдържа амино киселина, наречена ел-триптофан. Аминокиселината ускорява увеличаването на серотонина, който е хормонът на щастието. Триптофанът има и доказан успокояващ ефект.

Спанак

Липсата на магнезий може да доведе до главоболие и отпадналост. Една купичка спанак осигурява 40 процента от дневната нужда на тялото от магнезий.

Сьомга

Съдържа много от мастната киселина omega-3, която предпазва от сърдечни болести и поддържа стресовите хормони кортизол и адреналин на ниски нива.

Авокадо

Мононаситените киселини и калият имат свойството да  намаляват кръвното. Калият помага много в такива случаи, а в авокадото го има в изобилие.