8 полезни напитки за вашето здраве

Кой е казал, че от напитките трябва непременно да боли глава?

Реклама

Ето няколко напитки, от които ще се почувствате по-бодри и щастливи

Чай от джинджифил

Джинджифилът е известен като полезен за дихателните пътища. Има анти-възпалителни свойства които намаляват опасността от артрит. Джинджифилът може да успокои и болките в стомаха. Може да добавите прибавите малко джинджифил към обикновения чай или да стриете малко в кипяща вода и да го оставите за пет минути, преди да го изпиете. За заместител на джинджифила може да се ползва и ментов чай.

Сок от ябълка

Здравословните ползи от ябълката са многобройни, защото ябълките имат много антикосиданти и е малко вероятно да предизвикат алергични реакции. Чаша такъв сок може да ви избави от главоболието. Ябълков сок или сайдер, могат да подействат като естествен анти-депресант. Миризмата на ябълките също е терапевтична.

Лимонада

Лимоните са сред плодовете, които укрепват имунната система. Лимонът може да се справя с болестите, които водят до инфекции и изчиства кръвта. Има свойството да повишават жизнения тонус, както и да се справя с умората. Съдържа много калции, което е добре за зъбите и костите.

Сок от зеленчуци

Те са еднакво полезни като храна и като напитка. Ако ви липсват витамини, това е вашата напитка, защото този сок предпазва от сърдечни заболявания. Една чаша сок от зеленчуци доставя достатъчно витамини, калции, магнезий и калий на тялото.


Бананово смуути

Направете си чаша с обезмаслено кисело/прясно мляко и го изпийте. Миризмата на бананите увеличават притока на кръв към гениталиите и ще помогне на сексуалния ви живот. При мъжете тиквеният пай и лавандулата действа по същия начин.

Шоколадово мляко

Млякото съдържа калций, а шоколадово мляко има високо съдържание на въглехидрати, който възстановява гликогена в мускулите. По-добрър вариант е за доставяне на калций, магнезий, фосфор и витамин B за костите, в сравнение със спортните напитки.

Сок от грейпфрут

Грейпфрута има славата на плод, който помага да се свалят килограми. Добре е да се пие преди всяко хранене, когато искате да влезете във форма. Също като всеки плод, грейпфрутът доставя много витамини и много антиоксиданти. Той може да намали нивото на инсулина, което регулира кръвната захар и метаболизма на мазнините. Това помага срещу диабет.

Зелен чай

Зеленият чай помага да укрепване на паметта и поддържа мисълта ви ясна. Намалява риска от рак, намалява холестерола, успокоява раздразнения стомах и предпазва от язви. Зеленият чай е най-полезният от всички видове.