Вредни напитки за вашата диета

Не само храните могат да имат нежелано влияние върху фигурата ви

Реклама

Газирани напитки

Понякога тялото ви се нуждае от захар и често посягате към газирани напитки, вместо към по-здравословна алтернатива. Захарта е една от основните причини газираните напитки да са нездравословни и калорични, особено, когато сте на диета. Проблемът със захарта е, че ви кара да искате още. В 350 грама газирана напитка има около 8-10 чаени лъжички захар. Друг проблем е, ако напитката съдържа кофеин, защото той диуретик и дехидратира тялото.

Кафе експерименти

Когато хората употребяват умерено кафе, но не слагат вътре захар или сметана, може да намалят рисковете от високо кръвно, диабет, рак и др. От друга страна, ако предпочитате капучино с карамел, това ще се отрази много на диетата ви. Дори по-невинни кафета като айс кафе може да има почти 200 калории, затова е по-добре кафето да е чисто и с възможно по-малко захар.

Алкохол

Няма нужда да сте пълни въздържатели, когато сте на диета, стига да го правите умерено. Добър съвет е да избягвате коктейли като маргарита, дайкири и пина колада. В тези напитки има калории, колкото в порция храна и рядко са правени с истински плодове, защото в повечето слуачи имат подсладители и добавки. Проблемът е, че когато напитката ви се услади, стигате до втора, което е известно на всеки от нас.

Млечни шейкове

Те се водят напитки, но всъщност са течни десерти. Те съдържат калций, заради млякото, с което се правят, но имат и много захар, както и мазнини. Голям млечен шейк от някое заведение за бързо хранене може да съдържа до 700 калории. Ако искате да пийвате такъв, не се спирайте, но изберете някой по-малък.

Пълномаслено мляко

Млякото по принцип съдържа много хранителни вещества. Но пълномасленото съдържа средно 147 калории на чаша, в сравнение с 91 калории в обезмасленото мляко. Докато пълномасленото мляко е вкусно, то е по-добре да намерите нещо с по-малко калории като обезмасленото.