Fujifilm FinePix XP200 – удароустойчиво добра

Компактната камера е чудесна идея за допълнение към ваканционния ви багаж

Реклама

Когато тръгнете за плажа, със сигурност бихте се замислили на последно място за ползите от една водоустойчива камера. А истината е, че ваканцията никога няма да бъде същата, след като отидете на плажа, въоръжени с Fujifilm FinePix XP200.

Компактният фотоапарат е с 5-кратко оптическо увеличение, 16-мегапикселов сензор и възможност за заснемане на видео във FullHD-резолюция (проблемът на тези видеа винаги всъщност е звукът). Можете да си поръчате XP200 в четири цвята – черен, жълт, син или червен, като на външен вид е вероятно да не се влюбите в камерата веднага.
ХР200 ще ви позволи да се гмурнете до 15 метра дълбочина. Ако решите да снимате в планината, корпусът е удароустойчив при падане от два метра височина. Добрата новина е, че можете спокойно да използвате устойчивия си апарат и зимно време, по скипистите – корпусът предпазва от замръзване до минус 10 градуса. Като цяло, единствено трябва да убедите себе си, че има смисъл да инвестирате пари в камера, която прави снимки с качество, сравнимо с тези на iPhone или HTC One. Но пък при определени обстоятелства допълнителното устройство е може би желано, а не компромис.
Fujifilm FinePix XP200 се продава за около 300 евро.