Реклама

Samsung представи най-новата си фотокамера със сменяеми обективи, като в дизайна й компанията се фокусира върху стилен външен вид, малки размери и лесна свързаност с wi-fi. О, и селфита!

Устройството се казва NX Mini, и ще се появи на рафтовете през април с цена между $ 450 и $ 550 в зависимост от включените обективи.

NX Mini идва, за да завладее сърцата и умовете на фешън типовете и обсебените от селфита тийейджъри, които искат да избягат от лошото качество на смартфон снимките, но не им се мъкне DSLR или по-голям безогледален фотоапарат.

Камерата разчита на едноинчов 20.5-мегапикселова BSI CMOS сензор, което директно я вкарва в пряка конкуренция с модела Sony RX100 Mark II. Голямата разлика между двете камери обаче е, че NX Mini разполага със сменяеми обективи, докато RX100 има фиксиран зуум обектив. По този начин NX Mini стои по-скоро по-близо до Panasonic GM1, който също е много малък и е със сменяеми обективи.

Повечето функции на камерата се контролират от 3- инчов сензорен екран , който се върти на 180 градуса, така че да можете лесно да правите снимки на себе си.

Системата от обективи, изградена за NX Mini се състои от 9 mm f/3.5 обектив с широк ъгъл (това се равнява на около 24 мм full frame еквивалент) и оптически стабилизиран 9-27 mm f/3.5-5.6 зум (24-70 мм еквивалент). В зависимост от избора на обектив идва и разликата в ценaта.

Очаква се до няколко месеца от Samsung да добавят и 17 мм обектив с f/1.8 (45 мм еквивалент). Можете също така да си закупите срещу $ 150 адаптер, който да направи съвместими и по-големи обективи от Samsung NX камерите.