Що за човек е Елън Мъск?

Вижте подробности от самият предприемач, който говори за себе си и бизнеса

Реклама

Известно е, че някои от най-богатите и успешни хора в света са доста любопитни личности. Те са особени, те са нестандартни, те са визионери, които оставят следа в историята след себе си.

Един от тях без съмнение е изпълнителният директор на компанията за електрически автомобили Tesla Motors и космическата компания SpaceX. 13 -минутен откъс за него беше излъчен в неделя  в предаването  60 Minutes по CBS и там бяха споменати няколко любопитни подробности за личността на Мъск.

Самият Мъск посочи, че винаги се е приемал като инженер, просто защото се занимава с това от дете. Той допълни, че се интересува от неща, които променят света, имат влияние в бъдещето и харесва интересни нови технологии, които учудват хората.

Той каза също, че никога не си е мислил, че Tesla ще е успешна компания, но е доволен, че постигнатото от тях е успяло да промени представата за електрическата кола като за грозна, бавна и скучна. Мъск дори се пошегува, че може да се спаси от зомби апокалипсис с такава кола.

Брат му Кимбал също се включи и разказа,че умът на Елън постоянно трябва да е зает с нещо и проблемите за решаване трябва да стават все по-сложни, за да задържат интереса му. В такъв случай вероятно за Елън Мъск е било най-интересно през 2008г, защото тогава компанията му изпитваше недостиг на средства, американската икономика навлизаше в рецесия, а първите три ракети на космическата му компания Space X не достигнаха орбита. В същото това време Мъск се развеждаше.

Упоритостта му обаче бе възнаградена, когато 4-тият опит за извеждане на ракета в космоса бе успешен и компанията му получи договор с NASA за 1.5 млрд.долара.