Реклама

Променящият се характер на времето е нещо, което ще ни занимава през цялата пролет. Защото това е характерно за времето – да има променлив характер, купеста облачност или да е склонно към превалявания. За последното винаги можете да се информирате на www.dalivali.bg, а през останалото време животът е бил благосклонен към вас, ако управлявате автомобил със системата xDrive. С тази система автомобилът може да е само BMW, а в качествата на системата за задвижване на четирите колела са причината за милиони купувачи по целия свят да гарантират поне едно нещо в ежедневието си – удоволствието да нямат грижи на пътя.


През 2012 г. в цял свят са продадени общо 497 515 автомобила BMW, оборудвани с интелигентната система BMW xDrive. В България 77% от реализираните автомобили са с двойно задвижване. Около 400 души се убедиха във верността на това твърдения по време на ежегодните xDrive-дни на летище „Лесново“ край София. Поканените гости можеха да управляват някоя от 28-те лимузини и SUV-та на BMW. Освен по обикновен път участниците в събитието имаха възможност да опитат качествата на 4х4-задвижването на BMW на специален офроуд полигон – поставянето на суперскъпите лимузини в положение „на кантар“ е нещо, което не бихте причинили на личния си автомобил, но нещо вътре във вас ви подсказва, че е добре да знаете как купето на новото ви BMW X3 например няма да се усуче. Специално конструирано трасе от своя страна позволяваше изпитание на системата 4х4 при други обстоятелства – при активно шофиране. Дизайнът на трасето беше достатъчно смел, за да позволи да изпитаме в пълна степен качеството на баварските лимузини и да изпитаме истинска радост от шофирането.

Гостите на xDrive Days 2013 можеха да се убедят и във възможностите на Connected Drive-концепцията на BMW. Посредством Bluetooth собствениците на луксозните лимузини могат да свържат своя смартфон (с операционни системи Android, iOS и Blackberry) с автомобила. През така осъществената връзка смартфонът се превръща във входна точка с достъп до интернет, който можете да използвате с помощта на вградения браузър в системата iDrive на BMW. Ако използвате iPhone, можете да инсталирате допълнителни приложения, с чиято помощ можете да слушате онлайн радио, да се логнете във Facebook или Twitter или да получите информация за задръствания и състоянието на пътя (ако живеете в някоя от поддържаните в системата държави – всичките в северозападния край на планетата Земя).

Тагове: BMW xDrive тест