Барабанистът на The Doors цитирал Джей Зи в книга

Джон Денсмор е включил и текстове на рапъра в своята книга he Doors: Unhinged

Реклама

Хип-хопът и рокът са се пресекли по необичаен начин чрез кореспонденцията на рап звездата Джей Зи и барабанистът на The Doors Джон Денсмор в началото на века.

Денсмор заяви, че когато рапърът е използвал семпли от парчето на банда му "Five to One" в албума си The Blueprint, той не е бил особено очарован, защото не е разбирал хип-хопа.

Джей Зи реагирал на скептицизма му с писмо, в което му казал, че се конфронтира с властта, както самите Doors са правили навремето. Той му изпратил и тениска на тогавашния си лейбъл Def Jam.

Десетилетие по-късно Денсмор цитира в книгата си The Doors: Unhinged мисли на Джей Зи за успеха от неговата книга Decoded. Той подчертава размишленията на рапъра, че финансовият успех не е равен на щастие и използва някои от лириките на Джей Зи, за да опише ефектите от славата и импулсът за саморазрушение. Денсмор се снимал с тениската и пратил снимката на Джей Зи с въпрос дали може да го цитира в книгата си.

Междувременно Денсмор обяви, че е успял да оправи отношенията си с клавириста на The Doors Рей Манзарек преди смъртта му през май тази година. Двамата имаха проблеми помежду си, след като Манзарек и китаристът Роби Кригер използваха името The Doors за турне през 2002г.