"Blue Jasmine" - Уди Алън уцели пак

Новият филм на режисьора започна впечатляващо представянето си в боксофиса

Реклама

Най-новията филм на Уди Алън “Blue Jasmine” излезе в няколко кина в САЩ и до този момент надхвърля очакванията. Продукцията стана филмът на Алън с най-добър старт в боксофиса в цялата кариера на режисьора.

Филмът събра 612,767 долара за три дни като това е с 14 хил. долара по-добре от успешния “Midnight in Paris”. Това е добър знак, в предвид че последният стана най-доходоносният филм на Уди Алън с приходи от 56 млн. долара.

Част от успеха на филма се дължи на стратегията му на прожектиране в САЩ. Докато блокбастърите разчитат на много едновременни прожекции по света, “Blue Jasmine” се промотира постепенно в Щатите като първите прожекции бяха само в Ню Йорк и Лос Анжелис. Поетапното разгръщане на прожекциите помага за това филмът да постига добри резултати в територии, където творчеството на режисьора не е толкова добре познато.

“Midnight in Paris” постави началото на една друга стратегия. Филмът излезе през август в разгара на летния сезон на блокбастърите и се яви като алтернатива на продукции със супер-герои, ефекти и стабилна реклама. В момента “Blue Jasmine” следва същата стратегия.

В “Blue Jasmine” става въпрос за амбициозна, емоционално нестабилна жена (в главната роля е Кейт Бланшет), която губи богатството си, след като се оказва, че съпругът й е измамник. Във филма участват още Алек Болдуин, Сали Хоукинс, Питър Сарсгаард, комикът Луис. С.К и други.