DOG EAT DOG за втори път в България

Култовата американска банда не успя да дочака дори и половин година след паметния им концерт в София и вече е готова за нова визита на 14 май

Реклама

Култовата американска банда не успя да дочака дори и половин година след паметния им концерт в София и вече е готова за нова визита на 14 май. Мястото клуб "Mixtape 5", който предния път бе пълен почти до краен предел. Е, този път всички онези, които съжаляваха за пропуска, могат да наваксат и да допринесат за "sold out" концерт.

Тазгодишното турне на Dog Eat Dog ще отбележи 20 години от излизането на албума "All Boro Kings" и хитове като "Who's The King", "No Fronts", "If These Are Good Times" и още много. Разбира се всичко това ще бъде изсвирено и на живо, за да бъде отбелязана подобаващо годишнината.

Билетите са в продажба - 25 лева предварително и 30 лева на място в мрежите на Ticketstream (до 1-ви май, след което компанията прекратява дейността си - www.ticketstream.bg) и Ticketlogic (до деня на концерта - www.ticketlogic.bg).

Откриват три банди:

Fly The Flag - "останките" на La Muchedumbre събраха нова формация, която направи дебют едва преди няколко седмици и получи възможно най-позитивните отзиви от всички, които имаха късмета да ги гледат.

The Riot Gang от Русия - скакор/пънк рок група от Санкт Петербург с няколко турнета зад гърба си, голям опит и заслужено място на сцената на подобно мащабно събитие. Можеш да ги чуеш малко под настоящия текст. Трябваше да имат концерт в България миналата година, който обаче пропадна.

Последни преди неостаряващите ни гости от Ню Джърси ще излязат варненците Pizza. Най-старата и при това все още активна ска група в България и без това се появява доста рядко в София, но този път включването им ще е силно от всякога. А и на подобен лайв му липсва само варненска банда...е, вече не.

Dog Eat Dog стартират в началото на ’90-те години на миналия век в Ню Джърси. Бързо изпъкват над вълната от банди по онова време с уникалния си стил и стават първата банда в света, която смесва хардкор, пънк и ска с хип хоп, фънк плюс саксофон. Още с излизането на първия им албум започват да се редят на водещи позиции в световните чартове, печелят наградата на MTV за „Пробив на артист” през 1995, включват музиката им в реклами и филми, а на фона на всичко това, те не спират да обикалят света и най-вече любимото им място – Европа. И до сега те продължават да свирят тук пред десетки хиляди души на най-големите фестивали, а това че имаме възможност да ги видим в клуб е късмет, на който малко техни фенове случват.