Реклама

Роденият в Нова Зеландия кънтри певец Кийт Ърбан ще пусне собствена линия китари, която е разработил в сътрудничество с Home Shopping Network. Изпълнителят и съдия в шоуто "Американски идол" е създал колекция китари "Urban", която ще се появи на пазара на 3 ноември.

"Наблюдавал съм изпълненията на някои от най-големите китаристи в света, както и на хора, които току-що са се научили да свирят. Прави ми впечатление, че видът на лицата на всички тях е почти еднакъв. Причината е, че връзката с инструмента е непресторена", казва Кийт Ърбан.

Създаването на серията китари има и благотворителен аспект – част от средствата от продажбите на китарите "Urban" ще бъдат предоставени на фондацията "Опус", която осигурява инструменти на лишени от възможности музиканти, както и на фондацията "Грами".

Проектирането на дизайнерски китари от известни музиканти не е прецедент. Последният пресен пример беше сътрудничеството между басиста на Red Hot Chili Peppers – Flea – и супер звездата художник Деймиън Хърст, които създадоха колекция от бас китари за благотворителност.

Всеки инструмент от лимитираната серия, която можете да разгледате в галерията, е с индивидуален номер и с автографите на Flea и Хърст. Китарите не са никак евтини – всяка от тях струва между 10 хил. и 50 хил. долара.

Средствата от продажбата на инструментите отиват към благотворителната организация "Силвърлейк" за опазване на музикалното наследство.