MASSIVE ATTACK се завръщат!

София вижда първа чисто новия спектакъл на бристолската трип хоп група

Реклама

След дългоочаквания концерт на TRICKY, който ще се случи на 9 април в зала 3 на НДК, организаторите от EventEase продължават щафетата от висококачествен музикантски маратон с невероятните MASSIVE ATTACK!

Но това няма да е просто обикновен концерт, а ще е световна премира на най-новияаудио-визуален проектна бандата, който ще се случи именно в София на 5 юни в Зимен Дворец на Спорта. Детайли за шоуто все още се пазят в тайна, но това, което знаем със сигурност е, че автор на концепцията е Robert Del Naja.

В духа на все повече разпространяващи се протести срещу глобалните политически, икономически и военни безобразия спрямо живота и правата на обикновените хора, една от най-големите социално ангажирани музикални банди на нашето време – MASSIVE ATTACK, е готова да изрази своята позиция чрез спиращ дъха пърформънс, който София ще види първа!

Главните заподозрени за създаването на музикалното течение трип-хоп, несъмнено една от най-иновативните и влиятелни групи на нашето време – MASSIVE ATTACK, изумяват и най-добрите музикални познавачи с нетрадицонните си забърквания на бавен хип-хоп ритъм с нежни вокали, чувствени мелодии, дъб груув, соул и реге.

Тази музикална „бъркотия“ от разнородни стилове незабавно се превръща в най-вдъхновяващата хомогенна смес от енергични звуци, които не можеш да спреш да слушаш отново и отново. Подобно на лек наркотик музиката им изстрелва в паралелна съвършена реалност, към която неусетно ставаш зависим.

Там със съзнанието ти се заиграват бристолските легенди Робърт Дел Найа (Robert “3D” Del Naja)и Грант Маршал (Grant “Daddy G” Marshall), създали нови правила в музиката с вечните сингли Unfinished Sympathyи Теаrdrop, обявени за топ музикални произведения на всички времена. MASSIVE ATTACK продължават да омагьосват меломаните и да налагат „масивна атака“. В края на 2013-та Дел Найа обяви официално, че работят по нов студиен албум.

Билетите за концерта на MASSIVE ATTACK са вече в продажба на промо цени от 50 до 80лв. и могат да бъдат закупени онлайн на www.ticketportal.bg,в мрежата на Ticketportal.bgв цялата страна, както и от Билетен център на НДК.

От ЕventEase, алармират, че тъй като датата е единствената на Балканите, се очаква за концерта в София да дойдат фенове от Румъния, Сърбия, Македония и Гърция. С оглед ограничения капацитет на Зимния двроец, ранното закупуване на билети е препоръчително.

Лимитирана серия билети “Ранно Пиле” с отстъпка за „Фен Зона” пред сцената и „Зона Правостоящи“ може да закупите само в магазин Яко, намиращ се в безистена на ул. Граф Игнатиев 43. Единствено там ще се продават и комбинирани билети за концерта на Tricky на 9 април и шоуто на Маssive Attack на 5 юни!