Реклама

В търсене на най-добрия бибой, за втори път в България, победителят в Red Bull BC One Cypher не бе изненада за публиката. Bboy Slav достигна до Световните финали през 2012, преминавайки през регионалния европейски сайфър, и затова можем спокойно да го наречем – най-добрия български бибой за настоящия момент.

Близо 700 човека се насладиха на изкуството – бибоинг / брейкинг танци, и подкрепиха топ състезателите от България. Точно 101 бибоя, сред които и 6 момичета се включиха в Квалификациите, след ползотворен дневен Уъркшоп с гуруто от Сан Диего/САЩ, RoxRite и другите двама Съдии от Белгия и Словения. Всички дадоха най-доброто от себе си в битките, респектирани от близкото присъствие на RoxRite, и добре запознати с неговите 85 първи награди!

Вечерта бе наситена с много енергия и силна емоция и BC One Cypher предизвика страстта състезателите, с подкрепата на Звездите – Артисти от събитието. Световният шампион по бийтбокс – SkilleR, взриви публиката , в дуета си с великата народна певица Янка Рупкина– част от „Трио Българка“, която тази година отбелязва 53 година на сцената. Трима диджеи – SKILL- България, UraGun -Италия и Panic -Холандия, осигуриха точната музика за битките и след състезенито, в стил хип хоп и фънк.

„Атмосферата на този Сайфър бе неповторима, истински запомняща се, и вдъхновяваща за хората, които присъстваха.“ – каза Bboy Admiracles, споделя съдията от Белгия.

Домакин на събитието бе клуб Mix Tape 5 - популярен с ъндърграунд събитията, атмосферата бе специфична и феновете на танцувалната музика се чувстваха „у дома си“.

Тържествено и с много емоция от сърце, всички бибои се събраха заедно на сцената, снимаха се и танцуваха до късно с техните фенове и с всички присъстващи на Red Bull BC One Cypher в София. „Щастлив съм, че имаме такъв състезател, който да представи България на световната бибоинг сцена“ – каза един от бибоите – Remi, който играе от 7 години.

Bboy SLAV (бибой Слав) долетя направо от Санкт Петербург в деня преди състезанието, за да сбъдне своята мечта-и да достигне отново до Световните финали, за втори път в живота си! Той демонстрира уверено и внушително уменията си в битките на състезанието и бе много мотивиран и спокоен едновременно. Доказа пред Журито, че има огромен потенциал да продължи напред.
„Слав е по-опитен в сравнение с останалите, супер уверен, и изигра картите си правилно“ , сподели съдията RoxRite, Red Bull BC One All Star USA. ”Той го заслужи, репертоарът му е интересен по време битките и е по-напреднал през последните години, откакто бе на Световния финал в Рио.“

Попитахме бибой Слав -защо спечели?: „Защото бях готов. Готов съм от две години и моментът да го покажа настъпи.“