Реклама

Очаквайте „НИМФ () МАНКА” на 18-ия София Филм Фест през март!

Ларс фон Триер проследява „сексуалната еволюция на една жена от 0 до 50 годишна възраст”. Провокативният датски режисьор твърди, че във филма има „много секс и много философия”. „НИМФ () МАНКА” е поетична история за еротичното пътешествие на една жена от нейното раждане до 50-тата й годишнина, разказана от гледна точка на главната героиня – самообявилата се за нимфоманка Джо.

В една студена зимна вечер старият ерген Селигман намира Джо почти в безсъзнание, пребита и захвърлена на улицата. Той я приютява в апартамента си, почиства раните й и се опитва да разбере какво се е случило. Осем глави са посветени на богатата, изпълнена с факти,асоциации и преплитащи се инциденти история на живота й.”

На Шарлот Генсбур, звездата от „Антихрист” (с награда за най-добра актриса в Кан) и „Меланхолия”, е поверена ролята на главната героиня Джо. Старият приятел на Триер Стелан Скарсгард е един от първите актьори, който получава покана за участие във филма.

През цялата 2012 година актьорският екип бе допълван, за да се стигне до впечатляваща комбинация от имена – Шая Лебоф, Джейми Бел, Кони Нилсен, Крисчън Слейтър, Ума Търман, Уилям Дефо, Стейси Мартин, Софи Кенеди Кларк, Миа Гот, Николас Бро, Джаспър Кристенсен и Удо Киер.