И наистина човек не знае с какво ни хранят

Откъс от биографичната книга на Лили Иванова - "Истината"

Реклама

Настоящият откъс е от биографичната книга на Лили Иванова - глава "Режимът на Лили Иванова", стр. 165

В Съветския съюз още в самото начало всички ме питаха: "Кой ви е учил да пеете?" В България никой не ме е питал. Затова сега казвам - никой не ме е учил да дишам, никой не ме е учил на фраза. Може би ще си кажете: "Тая толкова ли вече всичко знае?" Аз обръщам внимание на текста, тоя текст трябва да стигне до слушателя, до зрителя и така трябва да го поднеса, че той да може да влиза в главите. Когато кажа: "Луната изгря", така да го изпея, че той да разбере, че луната наистина е изгряла и го е огряла, примерно.

Е, когато човек е по-млад, не е нужно да поддържа някакъв режим на хранене. Тогава метаболизмът е друг. От 1990-а година не ям месо.

Понякога рядко си го позволявам, но не знам какво месо ми дават. Много мои приятели лекари ме предупредиха: "Недей да ядеш това, недей да ядеш онова". И наистина човек не знае с какво ни хранят. Това е причината, иначе не съм вегетарианка. И в момента имам в хладилника суджук. Беше телешки, развалиха го и преминах на луканка от щраус. Развалят всичко. По принцип там има само кисело мляко, прясно мляко, яйца и суджук и плодове и зеленчуци.

Още откъси от "Истината" четете тук >>>