Apple и Google имат тайно споразумение

Вижте една интересна корпоративна история

Реклама

Ако си мислите, че задкулисните сделки се случват само в България, по-добре помислете пак. Големите корпорации имат големи интереси и са готови да ги подкрепят с милиарди долари, така че сделките между тях въобще не са изключение.


Наскоро изтече информация за незаконното споразумение между Apple и Google никоя от двете компании да не наема работниците на другата. Самият Стив Джобс е бил замесен в уволнение на служител на Google, който се е опитал да вербува един от инженерите на Apple.

Според нови съдебни документи Джобс е разбрал,че HR отделът на Google обработва един от инженерите му и веднага се възползвал от сделката с Apple. Той е написал имейл на шефа на Google Ерик Шмид, с който го уведомява за това и казва, че ще е много доволен, ако HR-ът на компанията остави на мира неговия служител. Шмид веднага е реагирал и е изпратил имейл до HR отдела с искане за обяснение. Оттам му отговорили, че рекрутърът, отговорен за кашата, ще бъде уволнен “до час”.  

Шмид е наредил всички целият HR да разбере за уволнението и причината за него, а в тренировъчните планове за обучение отношенията с Apple да бъдат преподавани много сериозно.